Skip to main content

Opleiding Triage

Gediplomeerde triagist worden? Kundige en zelfverzekerde triagisten waar je op kunt bouwen? Dat is waar wij ons voor inzetten bij de initiële opleiding tot triagist. Wij kennen triage van binnenuit en ontzorgen je van begin tot eind.

Je krijgt een officieel geregistreerde triagediploma dat voldoet aan de functievereiste voor de triagist: “MBO-diploma Doktersassistent of Verpleegkundige (niveau 4) aangevuld met het InEen triagediploma”.

Leren in theorie en de praktijk

In onze opleiding staat leren in de praktijk centraal. Je maakt kennis met de echte beroepspraktijk van de huisartsenpost (HAP) en leert een adequate en efficiënte triage uit te voeren. Om de zorgvraag vakkundig te beoordelen bieden we je een stevige en beproefde theoretische basis.

Hoe ziet de triage opleiding eruit?

Je leert alles wat je nodig hebt om stevig in je schoenen te staan als triagist. De opleiding omvat modules als triage en NTS, communicatie, anatomie, fysiologie en pathologie. Tijdens de praktijkperiode krijg je coaching on the job en feedback op oefenaudits om te toetsen waar je staat in je leerproces. Ook krijg je toegang tot ons online leerplatform (LMS).

Portfolio

Tijdens de triage opleiding bouw je een volledig portfolio op dat voldoet aan de eindtermen van InEen.

Het InEen Triagediploma

We informeren je aan de eisen waaraan je voor inschrijving moet voldoen. Neem gerust contact met ons op. De HDS schrijft je vervolgens in voor de triage opleiding.

Na de opleiding van DMG Triage heb je officieel gerigistreerd triagediploma. De houder van het diploma triage beschikt aantoonbaar over de volgende competenties.

Specifieke triagevaardigheden

 1. Opvangen van de patiënt (klantgericht werken)

 2. Hulpvraag vaststellen

 3. Urgentie bepalen en vervolgtraject indiceren (telefonisch of face-to-face)

 4. Informeren over vervolgtraject

 5. Adviseren

Algemene vaardigheden

 1. Patiënt-, intake- en triagegegevens vastleggen

 2. Werkprocessen organiseren

 3. Samenwerken en afstemmen met collega’s en andere disciplines

 4. Eigen grenzen bewaken

 5. Ontwikkelen en onderhouden professionele rol

 6. Zorgen voor een goede kwaliteit van het af te leveren werk

De specifieke triagevaardigheden worden getoetst met een examenaudit op triagegesprekken. De algemene vaardigheden middels een drietal praktijkbeoordelingen. Het algehele kennisniveau wordt getoetst met het Landelijk Kennisexamen Triage (LKT).

Programma

Je leert zorgvuldige en professionele afwegingen te maken. Daar is zowel theoretische als praktische kennis voor nodig. In onze triage opleiding vind je een zorgvuldig afgewogen mix van beide. Binnen DMG Triage bieden we drie opleidingspakketten aan: Basis, Plus en Compleet.

Maatwerk

Omdat iedere zorgorganisatie anders is, leveren wij ook maatwerk. Zo verzorgen wij voor diverse huisartsenposten specifiek op maat gemaakte programma’s. Het programma stemmen we af op wat jouw zorgorganisatie nu nodig heeft.

Wil je de studiegids "Initiële opleiding tot Triagist" direct in je mailbox ontvangen? Vraag het hier aan.

Vul je e-mailadres in alsjeblieft

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Kosten

We leveren maatwerk. Dat doen we met volle overtuiging. Overleg daarom met ons wat jouw zorgorganisatie op dit moment nodig heeft.

Wil je het prijzenoverzicht van onze drie standaard opleidingspakketten – Basis, Plus en Compleet, direct in je mailbox ontvangen? Vraag het hier aan.

Vul de naam van de (zorg)organisatie in alsjeblieft
Vul je e-mailadres in alsjeblieft

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Locatie

Opleidingsprogramma is flexibel ingericht. In overleg met jullie combineren we de sessies op locatie in ons opleidingscentrum Amsterdam, bij jullie in-company en digitaal. Alles om de kostbare tijd van de zorgpersoneel efficiënt te besteden.

Gecertificeerde opleiding

Dutch Medical Group is gecertificeerd opleider via InEen, wat betekent dat wij officieel de initiële opleiding tot triagist mogen verzorgen. We begeleiden je bij de Diplomeringstraject Triage van A to Z. Neem gerust contact met ons op.

Inschrijven

 1. We informeren je graag over de toelatingseisen, de aanmeldprocedure en het opleidingstraject.

 2. We verstrekken je de officiele aanmeldformulier voor het diplomeringstraject triage.

 3. De HDS schrijft de sollicitant triage in bij InEen/NPA.

 4. De HDS stuurt het ingevulde formulier ook naar DMG Triage.

 5. Zodra we de inschrijving hebben ontvangen, nemen we contact met de HDS op.

Maatwerk

Wij adviseren je graag.